ΕΚ(Εργαστηριακό Κέντρο) Φλώρινας – Μακέτα παλιάς Νεράιδας Κοζάνης

Με Ιδιαίτερη συγκίνηση παραλάβαμε χθες 3 Ιουνίου 2020 την μακέτα της παλιάς Νεράιδας.
         Την μακέτα κατασκεύασαν μαθητές του Ημερήσιου και Νυχτερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας του τμήματος Δομικών Εργων, υπό την επίβλεψη των εξαίρετων καθηγητών κας Μάντζου Αννας, κας Τοπάλης Δανάης και κο Σταθόπουλου Μιχαήλ.

Με ζήλο και μέγιστη υπομονή ανέσυραν τις δικές μας παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις, τις χαρές μας και λύπες, τις οποίες πρίν 46 χρόνια, το 1974 έπνιξε και πήρε στο βυθό της η λίμνη Πολυφύτου.

Στην μακέτα απεικονίζονται σε μικρογραφία το παλιό χωριό Νεράιδα, το ποτάμι ο Αλιάκμονας, η γέφυρα του Αλιάκμονα, οι πηγές στις όχθες του ποταμού, ο σημερινός λόφος και η σημερινή Νεράιδα.

Η μακέτα εγκαταστάθηκε στην αίθουσα “ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ” του κτηρίου δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νεράιδας, στην οποία περιμετρικά των εσωτερικών τοίχων εκτίθενται πολλές φωτογραφίες της παλιάς Νεράιδας και της περιοχής.
          Η επισκεψιμότητα στην αίθουσα είναι ελεύθερη όλο το 24ωρο.
Ευχαριστώ δημόσια και από καρδιάς όλους τους μαθητές του ΕΠΑΛ, τους καθηγητές την κα Μάντζου Αννα, την κα Τοπάλη Δανάη, το κ. Σταθόπουλο Μιχαήλ, την Διευθύντρια ΕΠΑΛ Φλώρινας κα Μακατσώρη Αγγελική και την Διευθύντρια του ΕΚ(Εργαστηριακού Κέντρου) Φλώρινας κα Μαρνέρη Ευγενία.

Ευχαριστώ επίσης την δημοσιογράφο ΕΡΤ Φλώρινας κα Θωμαή Τάμυ Αδάμου, την κα Δέσποινα Αμαραντίδου της ΕΡΤ Κοζάνης και κ. Δημήτρη Στραβού βιντεολήπτη (cameraman), για τα ζωντανά ρεπορτάζ στα ραδιόφωνα ΕΡΤ Φλώρινας και Κοζάνης και ΕΡΤ1 ΕΡΤ3

Δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ελευθερίου, Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Ποντίκη και του υπαλλήλους του Δήμου Σερβίων για την φροντίδα της μεταφοράς της μακέτας από την Φλώρινα στην Νεράιδα.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρώην Πρόεδρος Νεράιδας

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *